Animalfun #eswatiniblog 15

3 jul

Voor de groep van juf Nasiphi bij Moya Centre maakte ik een samenvatting van het boek ‘The Great Pangolin Mystery’, dat het centrum had gekregen. Een prachtig geïllustreerd boek waarin aandacht wordt gevraagd voor bedreigde diersoorten, en waarin een les over samenwerking verwerkt is.

Volgens Nasiphi was het Engels in het boek te moeilijk voor de kinderen. Bovendien begreep ze er zelf ook niet veel van. Ze wist ook niet wat een Pangolin was, ze had nog nooit zo’n dier gezien. Ik kende het dier wel, maar moest wel het Nederlandse woord opzoeken: schubdier.

Met de samenvatting kon ze wel wat, waardoor ze – met het Pangolin-masker op – het verhaal in het siSwati aan de kinderen kon vertellen. Ze zaten ademloos te luisteren en lieten zich meeslepen. Aan de reacties kon ik merken waar Nasiphi was in het verhaal. De verbazing dat Pangolin verdwenen was, de verontwaardiging dat de mensen hem gevangen hadden, de opluchting van de bevrijding en het feestelijke afsluiting van het avontuur waren van hun gezichten af te lezen.

Pangolin werd gered door een samenwerking van verschillende dieren. Nasiphi en ik werkten samen met de kinderen aan een bonte stoet van dieren. Dit was echt ANIMALFUN!

Meer info over dit beeldschone boek vind je op de website Florence and Watson.

%d bloggers liken dit: