Kunst kijken #eswatiniblog 10

28 jun

Op zoek naar papier kwam ik terecht bij Yebo Art Gallery, daar zou het wel te koop zijn. Ik volgde de Gallery al even via Facebook, en vond het super om het werk nu ‘in het echt’ te zien. Ik was aangenaam verrast door het werk dat er hing. Wat een verademing na alle – overigens best mooie – handicraft.

Bij Yebo Art Gallery wordt werk tentoongesteld van lokale kunstenaars, modern werk dat iets meer verteld over wat de mensen bezighoudt. Dat is wat kunst kan bieden, een manier om je te uiten. Niet alleen je persoonlijke beslommeringen, maar ook maatschappelijke onderwerpen. Wij vinden het heel gewoon die mogelijkheid te hebben, hier staat het echt in de kinderschoenen.

De Gallery biedt kunstenaars de mogelijkheid te exposeren, te verkopen en advies te vragen. Het is nog een voorzichtige ontwikkeling, maar de eigenaresse vertelt trots dat de Gallery is uitgenodigd voor een expositie tijdens een Arts Festival in Zuid Afrika. Da’s een belangrijke opsteker voor de lokale kunstenaars die mee gaan, en ook een mogelijkheid voor hen om andere kunstenaars te ontmoeten en workshops te volgen.

In de Gallery ook een heerlijke selectie kwasten, verf, tekenpapier en canvassen. Voor het knutselpapier moest ik toch nog naar een andere winkel. Maar dit was genieten! Dat kun jij ook via deze LINK.

%d bloggers liken dit: