De koning te rijk

26 apr

20140426_103220Twee kinderen als koninklijk paar op de voorpagina van de krant brengen me terug in de tijd. Als tienjarige droomde ik ervan met Willem Alexander te trouwen. Ik wilde net zo’n mooie trouwjurk als mijn Barbie en me als Sneeuwwitje laten wakker kussen door de prins. Op tienjarige leeftijd leek me dat een reële mogelijkheid, we hadden tenslotte dezelfde leeftijd.

Twee jongens van 18 en 13 zitten knus samen op bed filmpjes te kijken op de I-pad. Ze keuvelen en worden samen langzaam wakker om later televisiekijkend verder wakker te worden. Willem Alexander en Maxima zijn in beeld, vieren zijn verjaardag strak in pak, schudden de handen van onbekende mensen en glimlachen ontroerd naar andermans kinderen.

Ik kijk ontroerd naar mijn eigen kinderen, die zich verbaasd afvragen waarom mensen op een sportdag pakken en hoge hakken dragen. In badjas op de bank geniet ik van en met mijn kinderen. En als ik jarig ben, vier ik dat met mensen die ik persoonlijk ken en me omhelzen. Wat ben ik blij dat mijn kinderdroom niet is uitgekomen! Wij genieten vandaag van de voordelen van Koningsdag, niemand hoeft te werken of te sporten. De hele dag gaan we loom nietsdoen, we zijn de koning te rijk!

En Willem Alexander? Hij straalt wel en heeft vast een gezellige dag maar viert morgen echt feest. Met een ontbijtje van zijn dochters en een slaperige kus van zijn liefste, in zijn badjas!

%d bloggers liken dit: